Vraag commissie 2 juni 2020

In de Algemene Raadscommissie van 2 juni zijn de jaarstukken 2020 van de Werkorganisatie BUCH behandeld. Daarbij zijn vragen gesteld over de taakstelling van de BUCH Werkorganisatie omdat het geleverde overzicht onvoldoende duidelijkheid zou geven. Wethouder Valkering heeft daarbij de toezegging gedaan extra verduidelijking te geven. Als bijlage vindt u de specificatie van de taakstelling zoals die in de begroting is toegelicht.

In de paragraaf taakstelling in de begroting is een “besparingen bon” opgenomen met de realisatie van de taakstelling. Het totaal gerealiseerde saldo is € 5,4 miljoen die is opgebouwd uit twee componenten, namelijk de verlaging van de kosten (€ 3,6 miljoen) en de voordelen als gevolg van schaalgrootte (€ 1,8 miljoen). In de bijlage is een uitsplitsing van de bedragen opgenomen waarbij inzichtelijk is gemaakt of de besparing hoort tot de verlaging van de uitgaven of dat sprake is van een voordeel als gevolg van schaalgrootte.

De “besparingen bon” geeft aan dat een bedrag van € 0,2 miljoen nog gerealiseerd moet worden. In de begroting 2021 realiseren we deze besparing. Op pagina 5 en 21 van de begroting is zichtbaar dat we vanaf 2021 € 0,5 miljoen tot € 0,8 miljoen in 2023 structureel besparen. Hiermee is de taakstelling volledig gerealiseerd.

Comments are closed.