Omgevingsvergunning

Het college van Bergen verleent de omgevingsvergunning voor de renovatie en uitbreiding van hotelappartementencomplex Graaf van Egmont .

Voor het hotel-appartementencomplex Graaf van Egmont gevestigd aan de Boulevard 20 in Egmond aan Zee is een aanvraag omgevingsvergunning ingediend inzake de uitbreiding van het aantal kamers en het realiseren van een ondergrondse parkeergarage om de totale parkeerbehoefte van het hotel op te vangen. Het bouwplan betreft tevens een revitalisatie van het gehele gebouw.

De uitbreiding omvat 22 kamers welke binnen de bouwmogelijkheden van het geldende bestemmingsplan past. De hiervoor vereiste extra parkeerplaatsen worden middels een ondergrondse parkeergarage gerealiseerd en wel ter plaatse van het naburige perceel Boulevard 23 waar ooit de ‘Geveerde Kikker’ heeft gestaan. Het perceel Geveerde Kikker is thans in eigendom van de aanvrager en op maaiveld wordt er geen bebouwing opgericht.  Aangezien het perceel Geveerde Kikker een woonfunctie heeft en de parkeergarage ten behoeve van het hotel wordt gebouwd is de aanvraag in strijd met het geldende bestemmingsplan. Het college heeft op 3 december 2019 besloten om de omgevingsvergunning te verlenen.

Het proces is zorgvuldig doorlopen. In eerste instantie heeft de aanvrager zelf een informatiebijeenkomst voor direct omwonenden georganiseerd. Naar aanleiding daarvan is het bouwplan op een aantal punten aangepast en vervolgens hebben er verschillende gesprekken tussen de gemeente, omwonenden en de dorpsvereniging plaatsgevonden. Over bepaalde uitvoeringswerkzaamheden tijdens de bouw zijn tevens afspraken gemaakt tussen omwonenden en de aanvrager. De omwonenden zijn tot slot in een persoonlijk gesprek met de wethouder geïnformeerd over het besluit tot vergunningverlening.

Comments are closed.