Vragen en toezeggingen ARC 17 oktober ’19

In de vergadering van de algemene raadscommissie van 17 oktober 2019 zijn enkele vragen gesteld waarop is toegezegd dat deze schriftelijk worden beantwoord. Door middel van deze nieuwsbrief vindt de beantwoording plaats en tevens worden hiermee de eerdere toezeggingen aan de commissie ten aanzien van het BSV-terrein afgedaan.

Stand van zaken BSV-terrein

In de raadscommissie van 17 oktober en die van 14 juni zijn vragen gesteld over de stand van zaken rond het BSV-terrein. Op dit moment wordt gewerkt aan een nieuwe intentieovereenkomst met Sweco voor de realisatie van de woningen op het voormalige voetbalcomplex. De planning is dat die overeenkomst begin november wordt ondertekend. Onderdeel van de overeenkomst is de ambitie van uw raad om meer woningen te realiseren dan in het eerder ruimtelijk kader was opgenomen. De randvoorwaarden die uw raad aan de ontwikkeling van het BSV terrein heeft verbonden in de vorm van raadsbesluiten en diverse moties worden in de overeenkomst overgenomen. De inhoud van die raadsbesluiten en moties vindt u op www.raadbergen-nh.nl

Grondbeleid

Tijdens de behandeling van het grondbeleid in de raadscommissie vergadering zijn enkele vragen en toezeggingen genoteerd. Hieronder worden deze kort puntsgewijs afgedaan.

  • Bezien zal worden of t.z.t. alle beleidstukken m.b.t. grondzaken gebundeld kunnen worden

In het kader van de Omgevingswet zijn we bezig integraler te werken. Dit streven van de raad sluit daar bij aan en wordt opgepakt bij de verdere implementatie. Daarnaast wordt bij een volgende behandeling van dit soort nota’s meer en meer beeldend aangegeven hoe de diverse beleidsstukken zich tot elkaar verhouden.

  • Gaat onderzoeken of een vorm van “niet bouwbelasting” ingevoerd kan worden

Een eerste verkenning naar de ‘niet-bouw belasting’ laat zien dat dit een zeer ingewikkelde ingreep in de belastingverordeningen betekent. Voor dit jaar gaat invoering niet meer lukken. In de loop van volgend jaar werken we de mogelijkheden verder uit. Uw raad wordt op de hoogte gehouden over de voortgang.

  • Grote aankopen zullen direct gecommuniceerd worden naar de raad

Zoals aangegeven ziet het college dit als onderdeel van zijn actieve informatieplicht.

  • Gaat bezien hoe de standaard anterieure overeenkomsten nog concreter kunnen worden ingevuld

De afdeling vastgoed is gevraagd anterieure overeenkomsten nog concreter te maken. Onze overeenkomsten zijn dynamische documenten en worden veelvuldig aangepast op basis van nieuwe inzichten en jurisprudentie. Uw wens past daar goed bij.

Comments are closed.