Mericiterrein

  • Over het Mericiterrein kan aangegeven worden dat ontwikkelaar en omwonenden (nog steeds) in overleg zijn om tot een goede oplossing te komen ten aanzien van de te realiseren groene voorziening tussen het Mericiterrein en de achtertuinen van de woningen aan de Ursulinenlaan 22-52. Er is wel al overeenstemming over het soort groenvoorziening dat er moet komen, nl.  een mix van groenblijvende plantensoorten, te weten:
    •           Prunus Caucasica (laurierkers);
    •           Olijfwilg;
    •           Glansmispel

Eventueel aangevuld met een hedera op het talud.
Dit wordt dan door ontwikkelaar AM gefinancierd is nu het uitgangspunt.

Er is ook onderzoek gedaan naar de bestaande bomen. Deze zijn op zich gezond maar gaan mogelijk de groei van de heesters belemmeren. Daardoor wordt de gewenste privacy niet gehaald. De bomen zelf dragen niet bij aan de privacy want de kronen beginnen te hoog. Periodiek snoeien is ook een probleem en praktisch niet uit te voeren omdat de bomen slecht bereikbaar zijn. Het is ook duur.

Dus zullen de bomen gerooid moeten worden en later teruggeplant in kleinere vorm. Deze concurreren minder met de dichte beplanting en kunnen een bijdrage leveren aan de privacy omdat de kroon in de toekomst op een hoogte zit die inkijk zal belemmeren. Ook kan de onderlinge afstand van de nieuwe bomen bepaald worden door het doel: weren van inkijk en kunnen eisen ten aanzien van de sierwaarde meewegen.
De intentie is er uit te komen vóórdat het bestemmingsplan Merici fase 2 in werking treedt (vastgesteld door de raad op 31 mei), dat zal zijn daags na aflopen van de beroepstermijn op 27 juli.

Comments are closed.