Beantwoording vragen over voortgang Bestemmingsplan Ecodorp

Het concept bestemmingsplan Ecodorp wordt opgewerkt tot een ontwerp bestemmingsplan dat naar verwachting voor de zomer wordt gepubliceerd. In de commissie Bestemmingsplannen van 17 januari 2017 is door commissielid de heer Zwart (CDA) een aantal vragen gesteld over het bestemmingsplan Ecodorp. Onderstaand worden de vragen beantwoord.

 

Vraag 1:

Wat is de planning van het proces?

Antwoord:

Het voorontwerp van het bestemmingsplan is in de inspraak gebracht. Volgens planning wordt het concept-bestemmingsplan nu opgewerkt tot een ontwerp bestemmingsplan, waarbij het streven is om dit voor de zomervakantie 2017 te publiceren.

 

Vraag 2:

Waarom is een second opinion uitgevoerd?

Antwoord:

Op het plan is een second opinion gevraagd vanwege het unieke karakter van de ontwikkeling en de daaruit voortvloeiende complexiteit in de bestemmingslegging in een bestemmingsplan. Dit biedt de gemeente en verzoeker meer zekerheid in het te volgen proces.

 

Vraag 3:

Wordt er gecontroleerd op de financiƫle haalbaarheid?

Antwoord:

Voordat het bestemmingsplan wordt gepubliceerd dienen alle aspecten behorende bij een bestemmingsplan te worden beschouwd waaronder de financiƫle haalbaarheid.

 

Vraag 4:

Worden de verplichtingen uit het Publiek Programma van Eisen (PPvE) verwerkt in het bestemmingsplan?

Antwoord:

De gemeenteraad heeft het Publiek Programma van Eisen (PPvE) vastgesteld en daarmee een ruimtelijk ontwikkelingskader aangegeven dat door het college wordt gehanteerd als toetsingskader bij het opstellen van het bestemmingsplan.

 

 

Comments are closed.