The International Holland Music Sessions (TIHMS) breidt uit

Zoals u wellicht afgelopen periode enkele malen in de krant heeft gelezen, is de stichting The International Holland Music Sessions (TIHMS) zeer actief. Zij breidt uit; qua aantal deelnemers en concerten. Maar ook geografisch door voorstellingen in alle kernen van gemeente Bergen én regionaal te organiseren, en door hun doelgroep te verbreden met een educatief project voor jongeren.

 

Er zijn na audities in Azië, Europa, Rusland en de Verenigde Staten van Amerika 120 musici geselecteerd die in 2016 aan de 27ste internationale Summer Academy en het daarmee gerelateerde Festival van The International Holland Music Sessions deelnamen. De musici waren dit jaar afkomstig uit 39 landen.

 

Openbare concerten

In de periode van 27 juli t/m 24 augustus jl. zijn er verspreid over de drie kernen 38 openbare concerten georganiseerd. In onze gemeente vonden de concerten plaats in Kranenburgh en de Ruïnekerk. In Egmond aan den Hoef in de Slotkapel en in Schoorl in de Protestantse Kerk. Bovendien zijn er in samenwerking met stichting blooming drie besloten concerten op Het Hof georganiseerd voor ouderen uit de verzorgingshuizen De Marke en De Rekere. Naast deze concerten vonden er gratis toegankelijke pop-up concertjes plaats op het pleintje voor de Eerste Bergensche Boekhandel en het Witte kerkje in Groet.

 

Al deze activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de inzet van meer dan 150 gastgezinnen en een groot aantal vrijwilligers uit de onze gemeente. En met structurele jaarlijkse bijdrage van € 13.500,- van de gemeente.

 

Educatief project voor scholen

In samenwerking met de Adriaan Roland Holstschool en de Berger Scholengemeenschap is gestart met een educatief project voor het voortgezet onderwijs. Dit is een regionaal project, ook scholen in Alkmaar /Heiloo doen mee. In schooljaar 2016/2017 worden er masterclasses door musici gegeven aan twee of drie leerlingen uit een klas die zelf een instrument bespelen. Deze masterclasses worden bijgewoond door hun medeleerlingen. Leerlingen van beide Bergense scholen worden daarna uitgenodigd een concert van desbetreffende musici bij te wonen in TAQA Theater De Vest en/of Het Koninklijke Concertgebouw Amsterdam. De gemeente ondersteunt dit project met een incidentele bijdrage van € 4.000,-.

 

 

Comments are closed.