Geen animo voor biomarkt

Naar aanleiding van een motie van Groenlinks over een biomarkt in het centrum van Bergen, deed wethouder Rasch in de raad van 11 november 2014 een toezegging om de haalbaarheid van een bio-markt te toetsen in Q1 van 2015. Hierop is de motie aangehouden.

 

Eind 2015 is een kleine biomarkt (gemiddeld drie deelnemers) opgezet onder aan het Klimduin. Na ongeveer acht keer is dit op basis van een fout met het bestemmen van de markt beëindigd. Op 30 maart jl. bezocht wethouder Rasch vijf bio-ondernemers in Schoorl om de interesse te inventariseren. De bezochte ondernemers hebben uiteenlopende meningen over het opzetten van een biomarkt. Daarnaast vond een overleg plaats met de stichting Duindorp Schoorl, een initiatief van veertig lokale ondernemers uit de voormalige gemeente Schoorl. Zij zijn bezig (het centrum van) Schoorl en omgeving op de kaart te zetten en aantrekkelijker te maken. Een biomarkt vinden zij niet passen bij het al bestaande aanbod. Zij denken eerder aan bijvoorbeeld een bioroute langs bestaande aanbieders van bioproducten.

 

Stichting Duindorp Schoorl

Op basis van dit overleg laat de gemeente het initiatief voor het ontwikkelen van projecten die (het centrum van) Schoorl en omgeving op de kaart zetten, bij deze groep liggen. Het promoten van het opzetten van een biomarkt vanuit de gemeente, terwijl dat niet door alle ondernemers wordt gedragen, is onlogisch. We kijken met belangstelling naar de projecten die uit deze stichting voortkomen en wensen iedereen veel succes met deze mooie nieuwe samenwerking.

 

Comments are closed.