Langer zelfstandig wonen

De gemeente Bergen heeft een vacature geopend voor een beleidsmedewerker wonen met accent levensloopbestendig wonen. De reden wordt hieronder toegelicht.

 

In januari 2016 is de lokale Woonvisie vastgesteld. In deze woonvisie is, naast een aantal ruimtelijke aandachtspunten, ook een aantal maatschappelijke uitgangspunten opgenomen. Door grote druk op het dossier ‘wonen’, vanwege de taakstelling vergunninghouders en vraagstukken op het gebied van ruimtelijke ontwikkeling, zijn de maatschappelijke taken in de Woonvisie nog niet uitgevoerd. Binnen de sociaal teams is geconstateerd dat veel problematiek rondom het thema wonen speelt; mantelzorgwonen, scheef wonen, te groot wonen, woningaanpassingen, vragen rondom domotica.

 

Het effect van rijksbeleid is dat mensen langer zelfstandig thuis (moeten) blijven wonen. In de Woonvisie is een aantal acties opgenomen om er voor te zorgen dat onze inwoners langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Vanuit het Rijk hebben wij extra middelen gekregen voor 2016 en 2017 om deze extramuralisering vorm te geven. Om uitvoering te geven aan de lokale woonvisie heeft het college besloten tot het aanstellen van een tijdelijke (tot 1 januari 2017) beleidsadviseur Wonen te werven die uitvoering kan geven aan de in de woonvisie opgenomen maatregelen binnen het sociaal domein.

 

Comments are closed.