Activiteiten buurthuis T&O

Momenteel kent ontmoetingscentrum T&O 38 vaste huurders. Daarnaast zijn er nog tal van incidentele gebruikers, die worden ingepast op basis van beschikbaarheid van ruimtes.
Ten gevolge van de onduidelijke berichtgeving in het voorjaar van 2019 , over de datum van sluiting van T&O in verband met de nieuwbouwplannen op de locatie T&O, hebben inmiddels een 4-tal (grote) huurders hun huurcontract opgezegd en zijn vetrokken naar alternatieve accommodaties. Gezamenlijk huurden deze 4 huurders 488 uren per jaar een ruimte in T&O.

Op 15 april zijn alle huurders/gebruikers van T&O uitgenodigd en door een collectief van Kennemer Wonen, gemeente Bergen en SWB geïnformeerd over de feitelijke plannen en afspraken m.b.t. de planning rond T&O.
Deze afspraken zijn in het kort:
• T&O kan in gebruik blijven totdat de omgevingsvergunning voor de nieuwbouw definitief is. Naar verwachting zal dit plaatsvinden medio 2021.
• Er komt een nieuw T&O gebouw in de nieuwbouw. Deze nieuwbouw zal kleiner zijn dan het huidig gebouw (van 330m2 naar plm. 180 of 240 m2). Op grond hiervan zullen naar verwachting niet alle huidige gebruikers terug kunnen keren in de nieuwbouw.
• Huurders die niet terug kunnen keren in T&O zullen worden gewezen op de mogelijkheden van de nieuwe Beeck
• De gemeente start een zoektocht naar eventuele locaties om:

  • Te dienen als overbrugging tussen sloop van het huidige T&O en oplevering nieuwbouw T&O;
  • Mogelijkerwijs huurders te kunnen huisvesten die niet in het nieuwe T&O en ook niet in de nieuwe Beeck terecht kunnen. Voor wat betreft dit laatste, blijft de eigen verantwoordelijk van deze huurders voor vervangende huisvesting, primair.

Op 8 mei is er op initiatief van een aantal bewoners van T&O een brainstormavond georganiseerd. Deze avond werd goed bezocht door huurders en buurtbewoners. Er is gesproken over wensen en functies m.b.t. het nieuwe T&O gebouw. De aanwezigen hebben zich georganiseerd in een bestuur/vrijwilligersgroep om mee te denken over de verdere ontwikkelingen rondom T&O. Hiermee is een goed draagvlak gecreëerd vanuit bewoners/huurders en een spreekbuis namens alle betrokkenen. In beide overleggen is toegezegd dat medio november weer een brede bijeenkomst wordt georganiseerd om iedereen bij te praten over de stand van zaken. Duidelijk moet dan in ieder geval worden of huurders in het nieuwe T&O terugkomen of naar elders verhuizen.

Comments are closed.